Στο πλαίσιο των δράσεων για εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στη Δημοκρατία, μετά από σχετική πληροφορία, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα στις 18/4, στο αεροδρόμιο Πάφου, υπέβαλαν σε έλεγχο τον 52χρονο, ο οποίος αφίχθηκε λίγο νωρίτερα στην Κύπρο, με πτήση από χώρα της Ευρώπης.
Με τη συγκατάθεση του, ο 52χρονος οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου μετά από ιατρικές εξετάσεις, εντός του σώματος του εντοπίστηκαν ξένα αντικείμενα. Αυτός κρατήθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, απέβαλε αριθμό νάιλον συσκευασιών, με ποσότητα άσπρης σκόνης, που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, συνολικού βάρους 537 γραμμαρίων περίπου.
Ο 52χρονος συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα, ενώ το πρωί στις 19/4, εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, διάταγμα οκταήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.
Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά την υπόθεση.